Biografie  

°03/08/1962

Woonplaats en atelier in  Alken (Limburg) , schilder sinds 1990 .

Opleidingen schilderen, grafiek en monumentale kunst gevolgd aan academies van Aarschot, Haspengouw en Hasselt.

Facebook Etienne Jammaers

Instagram Etienne Jammaers art

Artist statement : " Ontheemding "

Op weg, op zoek naar een thuis, zie hier het thema dat alle schilderijen en driedimensionele beelden van Etienne verbindt. De zoekende mens of ander wezen met zijn lasten of integendeel helemaal bevrijd, onderweg, aankomend of vertrekkend.. 

Leegte, het ontbreken van .. , vind je in ieder werk terug. Huizen stralen geen warmte uit, zijn slechts tijdelijke onderkomens. Landschappen zijn onbewoond, zeezichten hebben geen houvast. Bomen zijn imposante standbeelden in een van seizoen naar seizoen voorthaastende tijd.

Zijn werken dragen in zich een zekere unheimlichkeit. Nooit is hij definitief thuis steeds onderweg. In een reiskoffer heeft hij het beeld gevonden dat deze rusteloze zoektocht symboliseert. Oldtimers zoeken hun plek in steden en tussen natuurelementen. Mensen en andere wezens zijn anoniem, op weg naar..

Zijn kleurgebruik, zijn uitsnedes en zijn keuze voor eenzelfde motief (reiskoffer, ietwat vervallen onderduikplekken, leeg aandoende landschapselementen, ..) roepen dit gevoel op.

De werken in bister focussen op de reacties die deze gevoelens van ontheemding  op gezichten van mensen nalaten. Covid 19 en Black lives matter hebben deze werken een grote actualiteitswaarde gegeven.

Prijzen

1e Prijs van de Stad Sint-truiden 1997 (schilderen)

1e Prijs van de Haspengouwse academie 2012 (monumentale kunst)